GenelNedir?

A Kaydı Nedir?

DNS kayıtlarının en çok kullanılan türlerinden olan A kaydı en basit anlamı ile web servislerini gösteren kayıtlardır. A kaydı (Adres Kaydı, A Record, Adress Record), sunucu adını bir IP adresine yönlendiren kayıtlardır. Alan adınızı (domain) herhangi bir IP adresine yönlendirmek için kullanabilirsiniz. Aşağıdaki görselde bir A kaydı örneği görebilirsiniz. Bu örneği incelediğimize dnsbak.com’un web servislerinin hangi ip üzerine tanımlandığını görebiliriz.

a kaydı örneği

Örnek sorguya aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://dnsbak.com/pages/a-record-query&domain=dnsbak.com

A kaydı alan adı dışında alt alan adına da (subdomain) tanımlanmaktadır. En çok kullanılan örneklerden olan “www.alanadı” ve “mail.alanadı” olarak görülmektedir. Bunun dışında “ftp.alanadı, blog.alanadı” gibi örnekleri mevcuttur.

a kaydı a kaydı ekleme a kaydı nasıl yapılır a kaydını dns client nasıl çözümler a kaydı sorgula a kaydı sorgulama a kaydı yönlendirmesi dns dns a kaydı dns a kaydı nedir dns a kaydı oluşturma dns a kaydı sorgulama dnsbak dns kaydı sorgulama dns kayıt sorgulama DNS Sorgula dns txt kaydı sorgulama domain google hosting metunic mx kaydı microsoft outlook mx kaydı mx kaydı ekleme mx kaydı nedir mx record priority mx records g suite outlook outlook 2016 outlook ayarları outlook mail outlook mx kaydı plesk plesk admin plesk dns plesk panel plesk panel giriş plesk spf kaydı spf spf check thunderbird web windows www yandex mx kaydı nedir

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

3 thoughts on “A Kaydı Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir