GenelNasıl Yapılır

MX Kaydı Sorgulama – Mail Servislerini Öğren

Alan adına ait MX kaydı, mail servislerini en kolay yoldan, herhangi bir uygulama kurmadan hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. E-posta adesinizin mail sunucusunu öğrenmek de artık daha kolay. Yakın bir zamanda DNS’lerinizi güncellediyseniz bunların dış Dünya’ya yansıyıp yansımadığını online bir şekilde takip edebilirsiniz. MX kaydının ne olduğunu bilmiyor iseniz aşağıda belirtilen linkteki yazımızı inceleyebilirsiniz.

MX kaydı sorgusu yaparak servislerinizi öğrenmekle kalmayıp, herhangi bir sorun anında kontrol sağlanacak sunucunuzu ve DNS’lerinizin çözümlenip çözümlenmediğini de görüntülemiş olursunuz. MX kaydınız dahil olmak üzere birçok DNS sorgunusunu tek ekrandan yapabildiğiniz dnsbak.com‘da E-posta hesabınızın mail servislerini kolay yoldan öğrenebilirsiniz. MX kaydınızı sorgulamak için önceklikle https://dnsbak.com/mxsorgula sayfasını kullanabiliriz. Aşağıdaki resimde olduğu gibi alan adınızı yazdıktan sonra “MX Kaydı Sorgula” diyerek alan adınıza ait mail servislerini öğrenebilirsiniz. Ek olarak aşağıda bulunan link ile de bu sorguyu başkaları ile paylaşabilirsiniz. ipbak.net Alan adına ait MX sorgusu aşağıda örnek olarak verilmiştir.

Örnek bir MX kaydı sorgusu
Örnek bir MX kaydı sorgusu

.com Uzantılı Alan Adları İçin Mail Servislerini Kolay Yoldan Öğren

Eğer alan adınızın uzantısı “.com” ise uzantınız olmadan, sadece alan adınızı yazarak yine sorgu işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Uzantıyı yazmadan yapılan MX kaydı sorgusu.
Uzantıyı yazmadan yapılan MX kaydı sorgusu.

E-Posta Adresine Ait MX Kaydı Sorgula

E-posta adresinize ait servisleri öğrenmek isterseniz e-posta adresinizin tamamını yazarak sorgu işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede alan adınızı ayrı olarak yazmadan, direkt mail hesabınızı yazarak servislerinizi en kolay yoldan öğrenebilir, MX kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

E-posta Adresine Ait MX sorgusu.
E-posta Adresine Ait MX sorgusu.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

One thought on “MX Kaydı Sorgulama – Mail Servislerini Öğren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir