GenelNasıl Yapılır

VLC Player Başlangıçta Sabit Ekran Çözünürlüğü Ayarlama

En çok kullanılan Video Oynatıcılarından olan VLC player bir çok eklentisi sayesinde video izlemek dışında çok sayıda amaca yönelik kullanılabiliyor. IP tv eklentileri, yayın yapma veya youtube videolarını izleme gibi birçok seçenek bulunmakta. Açık kaynaklı, ücretsiz olması ve neredeyse tüm formatları desteklemesi VLC Player’ı vazgeçilmez yapan seçeneklerdendir.

VLC Player önyüklü ayarlarda her video’ya göre pencere çözünürlüğünü değiştirmekte. Ekran çözünürlüğünüze bağlı olarak bu özellik kullanışlı olabilir ancak büyük çözünürlükteki videolarda ekranı sağ alt tarafa doğru uzatacağından her defasında çözünürlüğü manuel olarak değiştirmeniz gerekmekte. Özellikle küçük monitörünüz varsa yada ekran çözünürlüğünüzden daha büyük bir video açtıysanız her defasında pencereyi yeniden boyutlandırmalısınız. Bu durumu hızlı ve kalıcı olarak çözmek için başlangıç ekran çözünürlüğünü sabitleyebilirsiniz.

VLC Player Başlangıçta Sabit Çözünürlük Ayarlama

Her video başlangıcında sabit çözünürlük veya bir önceki ayarlamış olduğunuz çözünürlüğün sabit kalması için VLC player’ı açtıktan sonra üst bölümdeki “Araçlar” menüsü altından “Ayarlar” bölümünü açmamız gerekiyor. Aynı arayüze CTRL-P komutu ile de ulaşabilirsiniz.

VLC Player Ayarlar
VLC Player Ayarlar

Ayarlar menüsü altında sağ bölümde bulunan “Arayüz Görüntüye Göre Boyutlandırılsın” seçeneği varsayılan ayarlarda etkin olarak gelecektir. Buradaki işareti kaldırmanız durumunda arayüz çözünürlüğü bir önceki ekranda nasıl ayarlandı ise aynı şekilde gelecek ve diğer tüm videolarda sabit olarak açılacaktır.

VLC Player Ayarlar Ekranı
VLC Player Ayarlar Ekranı

Arayüz çözünürlüğünü tekrar videoya göre ayarlamak isterseniz bu seçeneği tekrar aktif hale getirebilirsiniz.


Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

3 thoughts on “VLC Player Başlangıçta Sabit Ekran Çözünürlüğü Ayarlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir