GenelNasıl Yapılır

Google Benim İşletmem İşletme Profili Kimliği Görüntüleme

Google’ın işletmeler için oluşturmuş olduğu ve birçok işletmeyi yalnızca bir Gmail hesabı üzerinden yönetmemizi sağlayan Benim İşletmem uygulaması, yerel şirketler için düşünülmüş gibi dursa da genel olarak şirketlerin Google üzerindeki ihtiyaçlarını büyük ölçüde tek panel ürende toparlayan bir yapıda düşünülmüş. Ancak bu yapı çeşitli onay süreçlerini beraberinde getirdiğinden bazı durumlarda tıpkı Adsense’te olduğu gibi hemen onay alamayabiliyoruz. Google’ın bu onay süreçleri maalesef bazen yorabiliyor. Eğer sizlerde benim gibi hemen onay alamadıysanız kolay bir şekilde tekrar inceleme isteyebilirsiniz. Bu inceleme sırasında sizlerden “Benim İşletmem İşletme Profili Kimliği” istemekte. Bunu nedense kolay bulunabilir bir bölüme koymamışlar ancak yine de ulaşılabilir durumda.

Bunun için öncelikle Gmail şirket mail hesabımızla giriş yapıyoruz. Sonrasında direkt olarak Google üzerinde “Benim İşletmem” yazarak aratabilirsiniz. Çıkan ekranda resimdekine benze profil bölümü karşımıza gelecektir. Burada “Bu İşletme Profili’ni yönetiyorsunuz” bölümünü görütülediyseniz sağ tarafta “Profili Göster” yazısına tıklıyoruz.

Google Benim İşletmem
Google Benim İşletmem Hesabınız

Çıkan ekran “Benim İşletmem” Profil sayfanız olacaktır ve daha önce ekleme yaptıysanız diğer işletmelerinizi de bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz. Devam etmek için sağ üst tarafta bulunan üç noktaya tıklıyoruz.

Google Benim İşletmem Profil Sayfası
Google Benim İşletmem Profil Sayfası

Burada en üstte bulunan “İşletme Profil Ayarları” Menüsünü açıyoruz.

Google Benim İşletmem Profil Ayarlar Ulaşım Menüsü
Google Benim İşletmem Profil Ayarlar Ulaşım Menüsü

Burada karşımıza çıkan seçeneklerden “Gelişmiş Ayarlar”ı seçip bir sonraki ekrana geçiyoruz.

Google Benim İşletmem Profil Ayarları Menüsü
Google Benim İşletmem Profil Ayarları Menüsü

Bizi karşılayan bu ekranda işleme profil kimliğinizi görüntüleyebilirsiniz. Buradan kopyalayarak sizden istenen gerekli yerlerde kullanabilirsiniz.

Benim İşletmem Profil Kimliği
Benim İşletmem Profil Kimliği

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir