GenelHosting PanelleriNasıl Yapılır

DirectAdmin DNS Ayarları (Versiyon 1.61)

DirectAdmin neredeyse tamamen yenilenen Version 1.61 arayüzü ile diğer hosting panellerinden farklı görünüm ile bizleri karşılıyor. İlk başta karışık gelen bu arayüz bir kaç kullanımda alışılabilecek düzeyde. Bu yeni arayüzde DNS ayarlarına ulaşmak için sol menü üzerinden Account Manager (Hesap Yönetimi) altında bulunan “DNS Management (DNS Yönetimi)” bölümünü takip etmemiz gerekiyor.

Direct Admin

Bu bölümden tüm DNS kayıtlarını görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Mevcut kayıtları düzenlemek için en sağ tarafta bulunan “Kalem” ikonuna tıklayabilir, yeni bir kayıt eklemek için “ADD RECORD” butonunu kullanabilirsiniz.

direct admin dns
DirectAdmin DNS Ayarları Ekranı

DirectAdmin A Kaydı Ekleme

“ADD RECORD” bölümü diğer panellerde olduğu gibi eklemek istediğiniz kayıt türüne göre farklı seneçekler sunmaktadır. A kaydı eklemek için “Record Type” bölümünden “A” Türünü seçtikten sonra “Name” bölümüne kaydı nasıl kullanacak isek o şekilde doldurmanız gerekiyor. Alan adınızda kullanacak iseniz direkt olarak alan adınızı yazabilir, subdomain şeklinde kullanacaksanız subdomain.alanadı şeklinde yazabilirsiniz. TTL, Time to Live kısaltmasıdır yani bir DNS kaydının ne kadar süre ile cache üzerinde tutulması gerektiğini söyler ve saniye cinsinden yazılır. “Value (Değer)” bölümüne yönlendirmek istediğiniz sunucunuzun IP adresini yazabilirsiniz.

DirectAdmin A Kaydı Ekleme
DirectAdmin A Kaydı Ekleme

DirectAdmin MX Kaydı Ekleme

MX kaydı eklemek için yine “ADD Record” bölümünden MX türünü seçiyoruz. Bu ekran tamamen A kaydında ile aynı olacak şekilde karşımıza çıkmaktadır. Değerleri A kaydında olduğu gibi ekledikten sonra ADD diyerek kaydedebilirsiniz. Buradaki değerlerin tamamını hosting firmanızdan öğrenebilirsiniz.

Direk Admin MX ekleme
Direk Admin MX ekleme

DNS işlemlerinin tamamen çözümlenmesi zaman alabileceğinden hemen gerçekleşmeyebilir. Bunun için biraz beklememiz gerekecek. Uzun sürdüğü durumlarda hosting firmanıza danışabilirsiniz. dnsbak.com u kullanarak tüm DNS kayıtlarınızı sorgulayabilir veya eklediğiniz kayıtların çözümlenip çözümlenmediğini takip edebilirsiniz.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir