GenelNasıl YapılırNedir?Outlook

Outlook Safe Mode Nedir? Outlook Safe Mode Nasıl Açılır?

Outlook Safe Mode nedir?

Outlook Safe Mode; Microsoft programlarında safe mode (güvenli mod) versiyonları bulunmaktadır. Outlook veya herhangi bir Microsoft yazılımında, program bir dosyayı, eklentiyi veya özelliği açamadığında kitlenebilmektedir. Özellikle Outlook kullanıyorsanız çok sayıda e-posta verinizin olması ya da yüksek boyutta bir e-posta almanız Outlook kitlenmesine sebebiyet verebilmektedir. Bu gibi durumlar için Outlook Safe Mode (Güvenli Mod) özelliği bulunmaktadır. Outlook programını safe mode üzerinde çalıştırarak, soruna neden olan e-posta, eklenti veya özellik için kontrol sağlayabilirsiniz. Outlook safe mode üzerinden sorunu giderdikten sonra Outlook’u normal olarak başlatabilirsiniz.

Peki bu Outlook Safe Mode nasıl açılır?

Outlook safe mode ve diğer Microsoft programları için safe mode versiyonunu açmanın 2 farklı yöntemi bulunmaktadır.

Outlook Safe Mode Açma (1. Yöntem):

Bu yöntem Windows cihazların bir çoğunda ve Microsoft uygulamalarında geçerlidir. Outlook programının kısayoluna geliyoruz ve CTRL tuşu basılı durumdayken Outlook’a çift tıklıyoruz. Karşımıza Outlook Safe Mode açılsın mı sorusu içeren bir pencere gelecek. Burada “Evet” diyerek Outlook safe mode aktif olarak açabiliriz. Aynı yöntem ile Microsof’un Office programları olan Word, Excel veya Powerpoint gibi uygulamalarında kullanılabilir.

İşletim sisteminizin diline göre aşağıdaki şekilde uyarılar çıkmaktadır.

Türkçe Uyarı Ekranı
İngilizce Uyarı Ekranı

Outlook Safe Mode Açma (2. Yöntem):


Windows cihazınızda Windows + R tuşuna basarak veya başlat menüsünden “Çalıştır”a tıklayarak Windows Çalıştır penceresini açıyoruz. Açılan çalıştır penceresine aşağıdaki komutu yazıyoruz.

outlook /safe

Windows 10 Outlook Açılmıyor Nasıl Düzeltilir? - Codeturkiye.com

Bu komutu yazıp “Tamam” dedikten sonra Outlook safe mode aktif olarak açılacaktır. Birinci yöntemde olduğu gibi burada diğer Microsof Office programları da safe mode olarak açılabilir. Diğer Microsof Office programları için kodlar aşağıdaki gibidir.

  • Excel için : excel /safe
  • Word için : winword /safe
  • PowerPoint için : powerpnt /safe
  • Publisher için : mspub /safe
  • Visio için : visio /safe

Sonuç olarak Outlook safe mode olarak açarken hata alıyorsanız, aynı zamanda Outlook normal versiyonu da açılmıyorsa, Outlook dosyalarınızın onarılması veya yeniden kurulum yapılması gerekebilmektedir. Herhangi bir veri kaybı yaşamamak adına konuya hakim değilseniz bir bilgisayarcıya danışabilirsiniz.

2. yöntemde hata alıyorsanız “outlook /safe” komutu yerine “outlook.exe /safe” komutunu kullanabilirsiniz.

İlgili aramalar : outlook safe mode,outlook safe mode açma,outlook safe mode kapatma,outlook safe mode problem,outlook safe mode windows 10,outlook safe mode windows 8,outlook safe mode windows 7,outlook safe mode mac,outlook safe mode always,outlook safe mode shortcut,open outlook in safe mode always,start outlook in safe mode always,outlook run as safe mode,outlook 2016,outlook 2010,outlook 2019,outlook 2003,outlook,microsoft,microsoft outlook,sürekli güvenli mod,safe mod,

Authors

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir