GenelNedir?

Hosting Nedir?

Hosting, Türkçe karşılığı ile “Barındırma hizmeti”. Web sitenizin veya maillerinizin çalışması için gereken alan demektir. Web sitenize ait sayfaların, resimlerin veya maillerinizin bulunduğu ve her yerden erişim sağlayabildiğiniz bir alandır.

Web hosting ve Mail hosting farklı yapılardır ve sunucu konfigürasyonunuza göre farklılık göstererek aynı sunucularda yada farklı sunucular üzerinde barındırılabilir. İnternet üzerinden bir siteye erişim sağladığınızda aslında o web sitenin hosting (barındırma) sunucusuna erişim sağlamış olursunuz. Buradaki sayfalar, resimler ve tüm içerikler sunucunuz üzerinden görüntülenir.

Web Hosting Nedir?

Web Hosting Nedir?
Web Hosting Nedir?

Web sunucuları internet üzerinden site veya uygulama için özel olarak geliştirilmiş yapılardır. Buna uygun işlemci, ram vb donanım yapısı ile beraber çoğunlukla bir datacenter (veri merkezi) üzerinde yüksek bant genişliğine ve hızlara sahip alanlar üzerinden yayın yapılmaktadır. Web servisleri yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya hizmet vermek amacı ile üretildiğinden çalışmakta olan servislerde bu istek taleplerine yanıt verebilecek şekilde geliştirilmektedir.

Mail Hosting Nedir?

Mail Hosting Nedir?

Web Hosting İle Farkları Nelerdir?

Mail hosting, mail sevislerinizin barındırması anlamına gelmektedir. Maillerinizin Gelen/Giden kutusu yada mail alıp gönderme işlemlerinin sağlandığı barındırma türüdür. Bu yapılar sadece Outlook, Thunderbird gibi mail istemcileri üzerinde çalışabildiği gibi webmail yapısı sayesinde tarayıcı üzerinden erişilebilir. Genellikle web ve mail sunucuları aynı sunucu üzerinde bulunur ancak farklı yapılarda farklı sunucular üzerinde de olabilir. Ayrıca mail sunucusu üzerindeki tüm mail servislerini kendi başına çalışabilir. Barındırma hizmetiniz sadece mail barındırma olarak kurulabilir. Bu tamamen mevcut hosting yapınıza göre değişmektedir. Sıklıkla mail.alanadı veya webmail.alanadı şeklide tarayıcı üzerinden de maillerinize erişim sağlanabilinmektedir.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

One thought on “Hosting Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir