AppleGenelHata KodlarıiPhone

iPhone Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Hatası

iPhone içerisinde önyüklü olarak gelen mail uygulaması e-posta sunucunuza güvenli bir şekilde bağlanmak için sunucunun öncelikli olarak SSL sertifikasını denetlemeye çalışacak ve güvenilir olup olmadığını kontrol edecektir. Sertifikanın etki alanı adıyla eşleşmemesi, süresi dolmuş veya güvenilir olmayan bir yapıda kurulması gibi çeşitli sorunları tespit edilmesi durumunda SSL sertifikanız güvenilmez olarak işaretlenir. Bu kontroller sonrası olumsuz olması durumunda “Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor” hatası ortaya çıkacaktır. İlgili hata genellikle, iOS cihazınızda yeni bir e-posta hesabı oluşturulduğunda veya posta sunucusu sertifikasını değiştirdikten sonra oluşur. Aynı şey bir e-posta hesabını taşıdıktan sonra da olabilir.

iPhone Kimlik Doğrulanamıyor Hatası

Bu hatanın çözümü için öncelikle “Ayarlar” menüsü altından “Parola ve Hesaplar” bölümünde olmamız gerekiyor. Sonraki ekranda “Hesaplar” bölümü altından hata veren mail adresini seçebilirsiniz. Bu bölümde Gelen Sunucu altında “İleri Düzey” ekranında bulunan “SSL kullan” seçeneği işeretlenmiş yani yeşil ise bu seçeneği kapalıya alarak tekrar mail gönderimini test edebilirsiniz. Gönderim portu hosting yapılandırmanıza göre değişmektedir. POP türünde kurulum yaptıysanız 110, IMAP türünde kurulum yaptıysanız 143 portunu kullanabilirsiniz.

Gelen Sunucu Ayarları

iPhone Gelen Posta Sunucusu Ayarları
iPhone Gelen Posta Sunucusu Ayarları

Giden Sunucu Ayarları

Hatayı almaya devam ediyorsanız Giden sunucusu bölümünü de kontrol etmeniz gerekecektir. Bu bölümde aynı şekilde SSL Kullan seçeneğini kapalı duruma alabilirsiniz. Ek olarak “Kimlik Doğrulama” seçeneğini “Parola” olarak değiştirin. Port bölümüne ise genellikle 587 kullanılmaktadır. Bu bölümü de kontrol ederek tekrar deneyebilirsiniz. Sunucunuz mail ayarlarında herhangi bir SSL kullanmıyor ise bu adımda hata vermeden maillerinizi gönderip alabilirsiniz.

Giden Sunucu Ayarları

NOT: Bu yazıdaki mail ayarları ve port bilgileri sunucu yapılandırmanıza göre değişiklik göstermektedir. Detaylı ve doğru bilgileri Hosting firmanızdan alabilirsiniz.


İlgili Aramalar: iphone mail ekleme,iphone mail gelmiyor,iphone mail giriş,iphone mail kurulumu,iphone mail değiştirme,iphone mail çıkış yapma,iphone mail şifre değiştirme,iphone mail ayarları,iphone mail adresi,iphone mail adresi değiştirme,iphone mail açma,iphone mail açılmıyor,iphone mail atma,iphone mail arşiv nerede,iphone mail adresi öğrenme,iphone mail bildirimleri gelmiyor,iphone mail bildirim ayarları,iphone mail bildirimi,iphone mail bu ileti sunucudan indirilemedi,iphone mail bulma,iphone mail bakma,iphone mail bildirim sesi,iphone mail beyaz liste,iphone mail cc ekleme,iphone mail cc,iphone mail.com,iphone mail cannot verify server identity,iphone mail change password,iphone mail certificate not trusted,iphone mail cannot connect to server,iphone mail client,iphone mail drop,iphone mail doğrulama,iphone mail dosya ekleme,iphone mail drop nedir,iphone mail dosya açılmıyor,iphone mail düzenleme,iphone mail den çıkış yapma,

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

2 thoughts on “iPhone Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Hatası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir