GenelHata KodlarıNasıl YapılırOutlook

Mail gönderirken “421 4.7.1 Intrusion prevention active for ” Hatası, 0x800CCC67 Çözüm

Microsoft Outlook programı başta olmak üzere mail gönder/al işleminde rastlanan hatalardan birisi de “Intrusion prevention active for” hatasıdır. 421 4.7.1 hata kodu ile karşımıza çıkan Intrusion prevention hataları, kullanmış olduğunuz cihaz veya internet bağlantısı üzerinde çeşitli sebeplerden oluşabilmektedir. Genel olarak geçici bir hata olarak karşımıza çıksa da çıkış sebepleri değişmektedir ve bu sebeplere göre kalıcı olabilir. Birçok nedeni olabilecek Intrusion prevention hatasının sık karşılaşılan versiyonları aşağıdaki gibidir.

421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][D] hatası :

Intrusion prevention hatasının her versiyonunda [x.x.x.x] kısmında internete çıkış yapmış olduğunuz IP adresi belirtilmektedir. İnternete çıkış yapmış olduğunuz IP adresini ipbak.net web sitesi üzerinden kontrol sağlayarak teyit edebilirsiniz. IP adresinin hemen yanında bulunan [D] ifadesi Intrusion prevention hatasının temel nedenini belirmektedir. Bu versiyonuda [D] ifadesi, bağlantı sağlamış olduğunu IP adresinin Blacklist durumunda olduğunu belirtmektedir. Blacklistte olan çıkış IP adresinizin mail sunucunuz tarafında tehlikeli olarak algılanması, IP adresinizin kısa süre bloklanmasına ve Outlook üzerinde 421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][D] hatası almanıza neden olur. Daha detaylı bilgi ve kontrol için mail hosting yöneticinizle iletişime geçemeniz gerekir.

421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][L] Hatası

421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][L] Hatası
421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][L] Hatası

Intrusion prevention hatalarınn arasında bu versiyonun kaynağının [L] ile ifade edildiği gözükmektedir. Outlook üzerinde gönder/al yapıldığında 421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][L] hatası karşımıza çıkıyorsa birkaç farklı kontrol sağlamamız gerekebilmektedir. Diğer Intrusion prevention hataları gibi bunda da mail sunucusu tarafından IP adresimizin kısa süreli bloklanması söz konusudur. Ancak bu durumda çözüme ulaşabilmek için, internete bağlantı sağlamış olduğumuz IP adresinden, mail sunucumuza bağlantı sağlayan tüm cihazları kontrol etmek gerekebilmektedir. Çünkü Intrusion prevention hatasında [L] ifadesini görüyorsanız IP adresinizdan mail sunucunuza yanlış bilgiler ile istek gidiyor demektedir. Sunucu tarafında kabul edilmeyen kullanıcı adı ve şifre bilgisi gibi bilgilerle, Outlook üzerinde sık sık istek gitmesi IP adresinizin tehlikeli olarak algılanmasına neden olmaktadır. Kaç adet başarısız bağlantı olduğunda ve hangi cihaz ya da kullanıcının başarısız istekleri gönderdiğini detaylı kontrol edebilmek için mail hosting yöneticinizle iletişime geçmeniz gerekir.

421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][I] Hatası

421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][I] Hatası
421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][I] Hatası

Tamamen aynı yapıda karşımıza çıkan bu Intrusion prevention hatasında [x.x.x.x] çıkış IP adresimizin yanında [I] ifadesinin bulunduğu gözükmektedir. Intrusion prevention hatasının temel nedenini ifade eden bu işaret, mail sunucumuza bağlantı sağlamış olduğunuz IP adresi üzerinden mail sunucusuna çok sayıda gönder/al isteğinin gitmesi sonucunda oluşur. Kaç bağlantıda Intrusion prevention hatası alınacağı ise tamamen mail sunucusu üzerindeki yapılandırmaya göre değişkenlik göstermektedir. Çok sayıda kullanıcı aynı IP adresinden çıkış yapıyorsa veya Outlook üzerindeki otomatik gönder/al süreleriniz çok kısaysa 421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][I] hatası alabilirsiniz. IP adresimizin kısa süreli bloklanması sonucu oluşan bu hatada Outlook üzerinde gönder/al yapıldığında “421 4.7.1 Intrusion prevention active for [x.x.x.x][I]” ibaresi çıkmaktadır. Daha detaylı bilgi ve kontrol için mail hosting yöneticinizle iletişime geçemeniz gerekir.


Ek Bilgi;

Bu yazımızda belirttiğimiz üzere çıkış IP adresinizi öğrenmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz . ipbak.net

IP adresinize ait BlackList Sorgusu için http://ipbak.net/ip-blacklist

İlgili Aramalar : 0x800CCC67,0x800ccc67 outlook error,0x800ccc67 the server responded 421,0x800ccc67 windows live mail,0x800ccc67 outlook 2013,0x800ccc67 outlook 2016,0x800ccc67 outlook 2019, 421 4.7.1 intrusion prevention active for,error outlook 421 4.7 1,smtp 421 4.7 1, erro outlook 421 4.7 1,421 4.7 1 intrusion prevention active for, outlook,outlook indir,outlook mail giriş,outlook kaydol,outlook 365,outlook şifre değiştirme,outlook hesap açma,outlook imza oluşturma,outlook aç,outlook açılmıyor,outlook al,outlook açma,outlook ayarları,outlook arşivleme,outlook açılmıyor 2021,outlook apk,outlook bcc ekleme,outlook bağlantı kesildi,outlook bildirim gelmiyor,outlook bulut,outlook backup geri yükleme,outlook başkasının takvimini görme,outlook bu özellik yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı,outlook başlatılamıyor,outlook cc ekleme,outlook com tr,outlook cbü,outlook cihaz kaldırma,outlook connector,outlook.com giriş,outlook crack,

Authors

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

2 thoughts on “Mail gönderirken “421 4.7.1 Intrusion prevention active for ” Hatası, 0x800CCC67 Çözüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir