Genel

Google Haritalar Üzerinde Güzergah Veya Yol Tarifi Nasıl Paylaşılır?

Bir başkası ile yol güzergahınızı veya seyahat rotanızı paylaşmak yada farklı bir yerdeki birisine Google Haritalar Üzerinden oluşturmuş olduğunuz yol tarifini iletmek istiyorsanız bunun çok kolay bir yolu var. Aşağıdaki adımları takip ederek bilgisayarınız üzerinden oluşturmuş olduğunuz rotanızı telefonunuza iletebilir, başkalarıyla paylaşabilir veya direkt olarak kaydedebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle https://www.google.com/maps adresini açıyoruz ve nereden nereye gideceğimizi, varsa farklı hedef noktaları ekleyerek güzergahımızı belirliyoruz. Biz bu örnekte İzmir-İstanbul arası bir güzergah belirledik.

Google Haritalar Güzergah Belirleme

Güzergahımızı belirledikten sonra sol üst köşede bulunan menü tuşuna (Hamburger menü, meşhur üç çizgi) tıklıyoruz.

Google Haritalar Menüyü Açma

Çıkan menüde “Paylaşın veya harita yerleştirin” bölümünü açıyoruz.

Bu ekranda karşımıza harita paylaşım menüsü çıkacaktır. Buradaki “Bağlantı Gönderme” menüsünü kullanarak Facebook, Twitter hesaplarınızda paylaşabilir, e-posta olarak gönderebilir yada üstteki linki kopyalayarak herhangi bir mecra üzerinden (Whatapp, Telegram vs.) istediğiniz kişiye yada cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Linke tıklanması halinde bilgisayar ise tarayıcı üzerinde, telefon veya tablet ise Google Haritalar uygulaması üzerinde belirlediğiniz konumu görüntüleyebilirsiniz. Bunun haricinde “Harita Yerleştirme” bölümünü kullanarak verilen kodu web sitenize eklemeniz halinde rotanızı web sitenizde veya embed bağlantıyı destekleyen platformlarda paylaşabilirsiniz.

Android Google Haritalar Üzerinde Yol Tarifi Paylaşma

Aynı işlemi cep telefonunuzda da gerçekleştirebilirsiniz. Google Haritalar uygulamasını açtıktan sonra güzergahınızı belirlemeniz gerekiyor. Güzergahınızı belirledikten sonra sağ üst tarafta bulunan seçenekler menüsü açınca karşımıza gelen “Yol Tarifini Paylaş” seçeneğini kullanarak oluşturmuş olduğunuz yol güzergahını paylaşabilirsiniz.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

One thought on “Google Haritalar Üzerinde Güzergah Veya Yol Tarifi Nasıl Paylaşılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir