GenelNasıl Yapılır

Excel Satır Sabitleme – Başlık Sabitleme

Excel üzerinde uzun bir çalışma sayfasına veri girişi yapıyorsanız yada tablo başlıklarını sabitleyerek kolay bir kullanım ve görünüm elde etmek için satırları veya sütunları sabitleyebilirsiniz. Bu sayede sayfa içerisinde yukarı aşağı yapmadan başlıkları görüntüleyebilir, önemli veya gerekli gördüğünüz yerleri sabitleyerek daha kolay veri girişi yapabilirsiniz. Bunun için üst menüde bulunan görünüm sekmesi altında bulunan “Bölmeleri Dondur” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Öncelikle sabitlemek istediğimiz satırı veya sütunu yada bölgeyi işaretlememiz gerekiyor. Bu işlem için sabitlenecek alanımızın bir altındaki satırı seçiyoruz. Satırın başındaki satır sayılarına yada sütun başlıklarındaki harflere tıklayabilirsiniz. Belirli bölgeyi sabitlemek istiyorsanız o bölgeyi direkt olarak işaretleyebilirsiniz. Bu örneğimizde dnsbak.com yazan satırımızı sabitleyeceğimiz için bir altındaki satırı işaretledik.

Excel Sabitlenecek Satır Seçme Ekranı

Sabitlenecek olan satırı seçtikten sonra üst menüde bulunan “Görünüm” sekmesi altına geliyoruz.

Excel Görünüm sekmesi ve ayarları

Bu ekranda bulunan seçenekler çok amaçlı olarak kullanılabilir. Sabitlemek istediğiniz satır en üst veya ilk sütun ise alttaki seçenekler olan “Üst Satırı Dondur” veya “İlk Sütunu Dondur” bölümlerini kullanabilirsiniz. Bizler bu örnekte kendimizin seçtiği satırı dondurmak istediğimiz için direkt olarak “Bölmeleri Dondur” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Excel Bölmeleri Dondur Seçeneği

Artık istediğimiz alanı sabitlemiş olduk. Sayfada aşağı indiğinizde belirlediğimiz satırın sabitlendiğini ve ekrandan kaybolmadığını görebilirsiniz. Bu sayede daha kolay veri girişi yapabilir. Sunum esnasında gösterilmek istenen yada tekrar tekrar bakmak gereken durumlarda sabitlediğimiz bu verileri kullanabiliriz.

NOT: Eğer kullanmış olduğunuz Excel üzerinde “GÖRÜNÜM” sekmesini görüntüleyemiyorsanız Microsoft Office Starter (Ofis Başlangıç) sürümünü kullanıyor olabilirsiniz. Bu versiyonda birçok özellik kullanılamamaktadır.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir