GenelNasıl Yapılır

A Kaydı Sorgulama – A Record Check

Alan adına ait Web Servislerini A Kaydı Sorgusu yaparak öğrenebilirsiniz. A Kayıtları sadece alan adına değil, www kaydı ve alt alan adlarına da (subdomain) tanımlanabilir. A kaydı sorgusu sayesinde alan adınızın hangi IP adresine yönlendirildiğini öğrenebilirsiniz.

A Kaydı Sorgulama İşlemi

A Kaydınızı en kolay şekilde sorgulamak için https://dnsbak.com/a-kaydi-sorgula adresi kullanabilirsiniz. Bu adreste aşağıda belirtildiği gibi sol tarafa alan adınızı yazdıktan sonra “A Kaydı Sorgula” butonu ile sorgulama işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz. Sorgulama işleminden sonra alt bölümde IP adresi yazacaktır. Bu IP adresi yazmış olduğunuz domainin yönlendirilen sunucusunu göstermektedir. IP adresi altında ise sağlayıcı firma ismi yazacaktır. Bu şekilde de web servislerinin hangi firma üzerinde olduğunu öğrenebilirsiniz. En altta bulunan link üzerinden de sorgulama işlemini farklı kişilerle paylaşabilir veya kolay sorgu için kullanabilirsiniz.

Örnek olarak aşağıdaki ipbak.net ‘e ait sorgu linkini kullanabilirsiniz.

https://dnsbak.com/pages/a-record-query&domain=ipbak.net

Not: Eğer sorgulama istediğiniz alan adı “.com” uzantılı ise direkt olarak alan adını yazabilirsiniz.

A Kaydı Sorgulama Ekranı
A Kaydı Sorgulama Ekranı

www Kaydı Sorgusu

www Kaydı sorgusu için alan adı sorgulama işlemi ile aynı ekranı kullanabilirsiniz. alan adınızın başına “www.” yazarak www kaydı sorgusu yapabilirsiniz.

www Kaydı Sorgu Ekranı
www Kaydı Sorgu Ekranı

Alt Alan Adı (Subdomain) Sorgulama – Mail A Kaydı Sorgulama

Alt alan adı (subdomain) A kaydı sorgusu için alt alan adınızı, alan adınız ile beraber sorgu ekranına yazmamız gerekmekte. Aynı şekilde “A Kaydı Sorgula” diyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Alt Alan Adı (Subdomain) Sorgulama Ekranı
Alt Alan Adı (Subdomain) Sorgulama Ekranı

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir