GenelHata KodlarıOutlookThunderbird

Yandex Mail Sürekli Şifre Sorma Sorunu Çözümü

En çok kullanılan e-posta sağlayıcılarından olan Yandex Mail, bir çok servisin desteklediği gibi mail.yandex.com.tr adresinden webmail üzerinden erişim sağlanabiliyor ve aktif olarak tüm mail işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak Outlook ve Thunderbird istemciler, bir takım özellikleri ile beraber kullanmak, düzenli bildirim, kural eklemek, yada maillerin yedek alınması gibi işlemlerde daha verimli çalışmaktadırlar. Alışık olunan arayüzde bu bir çok mail işlemi, klasör yönetimi gibi işlemler daha hızlı yapılabiliyor.

Yandex Mail Sürekli Şifre Sorma Sorunu Çözümü

Yandex Mail Hesabınızı Outlook, Thunderbird gibi istemci üzerinde POP, IMAP türünde kurarken sürekli şifre soruyor ise öncelikle mail kurulum ayarlarını gözden geçirmelisiniz. Gelen ve giden sunucu ayarlarınızın doğru olması gerekmektedir. Şifrenizde büyük harf, özel karakter (nokta, virgül ünlem vs. ) veya sayı içermekteyse şifrenizin doğru olduğundan emin olun. Şifrenizi metin belgesi gibi görünür bir yere yazarak oradan kopyala yapıştır yapabilirsiniz.

Şifrenizin doğruluğundan emin değilseniz teyit için mail.yandex.com.tr adresinden aynı bilgiler ile giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Şifrenizin doğruluğundan eminseniz ve Yandex Mail hesabınızı yinede kuramıyor ve şifre sorunu yaşıyorsanız hesabınız IMAP veya POP kurulumuna izin verilmemiş olabilir. “https://mail.yandex.com.tr/#setup/client” linkini kullanarak mailinize POP / IMAP kurulumu için izin verebilir ve ayarları kontrol edebilirsiniz.

Yandex IMAP ve Pop Etkinleştirme Ekranı
Yandex IMAP ve Pop Etkinleştirme Ekranı

Karşımıza çıkan bu ekranda mailinizi hangi türde kuracaksanız bunun için ilgili protokolü seçmeniz ve “Değişiklikleri Kaydet” butonu ile de kaydetmeniz, dolayısı ile izin vermeniz gerekmekte. İlgili seçenekleri seçip kaydettiyseniz ve şifreniz doğru ise Yandex Mail hesabınız sizlere sürekli şifre sormadan Outlook/Thunderbird istemciniz üzerinde başarılı bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Author

Yiğit Kazanç

dnsbak.com ipbak.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir